Prijava

Primajte informacije od UM TK

* obavezan unos

Pretraživanje

Obezbjeđene nagrade za najuspješnije polaznike Škole matematike E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Četvrtak, 12 Studeni 2015 10:51
Podijeli

Udruženje matematičara TK je dogvorilo zajednički projekat sa fondacijom ''Proljeće''. Riječ je o organiziranju tri pripremna takmičenja (po razredima) za polaznike Škole matematike: u novembru (28.11.), decembru i februaru. Fondacija ''Proljeće'' će obezbijediti novčane nagrade za najuspješnije takmičare na svakom od ova tri pripremna takmičenja i to:

  • 200 KM (za 1. mjesto)
  • 100 KM (za 2. mjesto)
  • 50 KM (za 3. mjesto)
  • 30 KM (za 4. mjesto)
  • 20 KM (za 5. mjesto)

Ove nagrade su za svaki razred posebno.

Maksimalan broj učesnika je 60 i moraju biti polaznici Škole matematike. Trenutno Školu pohađa oko 40 takmičara i oni automatski imaju pravo učešća na ovim takmičenjima. Stoga pozivamo nove zainteresirane učenike da se prijave za Školu matematike (koja se mora redovno pohađati), a ukoliko se prijavi veći broj, odlučivat će komisija UM TK o tome ko će dobiti status polaznika Škole (najveći utjecaj će imati rezultati s takmičenja iz prethodnih godina).

Prijaviti se treba putem privatne poruke naše facebook stranice. Pošaljite poruku otvaranjem ovog linka: UMTK facebook stranica.

 
Svečano otvorena "Škola matematike 2015/16" (VIDEO) E-mail
Autor Mirnes Smajilovic   
Nedjelja, 18 Listopad 2015 22:32
Podijeli

Na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli je u subotu, 17. oktobra 2015. godine u 10,00 sati, upriličeno svečano otvorenje „Škole matematike“ za najbolje srednjoškolce sa područja Tuzlanskog kantona. Cilj otvaranja škole je talentovanim matematičariima omogućiti dodatnu obuku, kako bi bili što uspješniji na takmičenjima i nastavili studij na ovom fakultetu.

Udruženje matematičara TK u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta u Tuzli, odsjek matematika, i u ovoj školskoj 2015/16. godini organizuje "Školu matematike" , za učenike srednjih škola s područja TK. Ove godine metod rada je nešto drugačiji. Riječ je o on-line učenju nakon kojeg će biti organizovana testiranja, provjere i analiza rezultata i rješenja. Učenici su dobili materijale za pripremu sa određenim brojem zadataka koji će unaprijediti njihovo znanje iz matematike, što je i osnovni cilj ove škole.

Više...
 
Obavještenje za polaznike Škole matematike E-mail
Autor Administrator   
Nedjelja, 11 Listopad 2015 13:19
Podijeli

Dragi polaznici Škole matematike!

Pozivam sve vas koji ste se prijavili (a još nije kasno da se još poneko uključi) za Školu matematike da dođete u subotu na PMF u Tuzli, 17.10.2015. godine, s početkom u 10.00 sati, kada je planiran i prvi test. Test će biti općeg karaktera, pomoću kojeg ćemo procijeniti vaše trenutno znanje i vidjeti na šta se moramo fokusirati ubuduće u pripremama (to podrazumijeva osnovno matematičko znanje, a ne previše znanja takmičarskog nivoa). Napravit ćemo kategorije i prema tome praviti pripreme i zadatke. Ovi zadaci, trenutno postavljeni na stranici UM TK, su tu da vas malo za početak motiviraju u smislu: ako ih savladate, dobro i jeste i možete dalje napredovati; ako ih ne možete savladati, onda ste uvidjeli šta biste trebali znati nakon pohađanja Škole.

Više...
 
Škola matematika 2015/16. E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Ponedjeljak, 21 Rujan 2015 22:13
Podijeli

UDRUŽENJE MATEMATIČARA TK i u ovoj školskoj 2015/16. godini organizira "Školu matematike" (za učenike srednjih škola s područja TK), koja će imati nešto drugačiji metod rada nego prije. Naime, sastanci će biti jednom mjesečno, kada bi se radio test i vršila analiza rezultata i rješenja.U međuvremenu Škola bi radila on-line, pri čemu bi učesnici dobijali materijale za pripremu zajedno s određenim brojem problema. Pismeni test bi se odnosio na pripreme u toku prethodnog mjeseca. Nešto intenzivnije druženje bi bilo u određenim periodima (raspust i blizina takmičenja).

U download sekciji "Škola matematike" imate posebnu kategorija "Škola matematike 2015/16" u kojoj će biti materijali za preuzimanje.

Rješenja zadataka za samostalan rad šaljite na email adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

U tu svrhu potrebno je da se do kraja septembra prijave zainteresirani učesnici. Molio bih da to urade oni koji oni koji zaista žele da neprekidno rade i budu prisutni na svim susretima (a ne kao do sada da pojedinci dolaze kad im je volja).

Prijaviti se treba putem privatne poruke naše facebook stranice. Pošaljite poruku otvaranjem ovog linka: UMTK facebook stranica.

Predsjednik UM TK
Prof. dr. Mehmed Nurkanović

 
Iranska geometrijska olimpijada E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Utorak, 01 Rujan 2015 11:28
Podijeli

Iranska geometrijska olimpijada će se održati u četvrtak, 3. septembra 2015. godine. Takmičenje počinje u 9 sati, a radi se 4 sata i 30 minuta.

U BiH će se takmičenje uporedo održavati u 3 grada: Tuzla, Sarajevo i Banja Luka.

U Tuzli će se takmičenje održati na PMF-u, Odsjek Matematika (učionice br. 204, 205).

Postoje 3 kategorije, prva kategorija su 8. i 9. razredi, druga 1. i 2., dok su treća 3. i 4. razredi. Najbolja 4 rada iz svake kategorije idu na međunarodno takmičenje.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 12