Prijava

Primajte informacije od UM TK

* obavezan unos

Pretraživanje

BH TELECOM


Publikacije: Elementarna matematika - Teorija i zadaci
Naslov:      Elementarna matematika - Teorija i zadaci
Autori:      Mehmed Nurkanović, Zehra Nurkanović
Izdavač:      PrintCom d.o.o. grafički inženjering, Tuzla
Godina izdanja:      2009
Izdanje:      Prvo izdanje
Ocjena:      5 
Slika:      cover
Opis:     
Budući da na našem tržištu skoro da i nema matematičkih knjiga u kojima se na sistematski način obrađuju najvažniji dijelovi elementarne matematike koja se izučava u srednjim školama, odlučili smo u tom smislu dati svoj doprinos i napisati ovu knjigu, za koju moramo istaknuti da ima višestruku namjenu. Naime, na našem podneblju uglavnom prevladava udžbenička literatura s matematičkim sadržajima koji se uglavnom odnose ili na određeni razred srednje škole ili na određenu specijalnu oblast elementarne matematike.

Ova knjiga, međutim, obuhvata skoro sve najvažnije dijelove matematičkog sadržaja koji se izučava u srednjim školama kao i u okviru predmeta Elementarna algebra na prvoj godini studija Matematike na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli (te sličnim predmetima studija Matematike na drugim Prirodno-matematičkim fakultetima u zemlji i inozemstvu). Dakle, knjiga je namijenjena kako studentima Matematike tako i srednjoškolcima. Srednjoškolci je mogu vrlo uspješno koristiti u pripremama za redovnu ili dodatnu nastavu, za pripreme za razna matematička natjecanja, ali i u pripremanju za polaganje maturskog ispita, kao i prijemnih ispita na fakultetima.

Također, knjiga može vrlo uspješno poslužiti i profesorima matematike u davanju direktnih uputstava učenicima i studentima.
Zbog toga se nadamo da će ona predstavljati vrlo koristan prilog udžbeničkoj literaturi iz elementarne matematike.

Knjiga se može nabaviti u sljedećim knjižarama:
  • Univerzal Promet u Tuzli (Slatina, Korzo i Bulevar) i u Srebreniku;
  • Sejtarija, Sarajevo;
  • Buybook, Sarajevo.

Možete pogledati skraćni dio knjige: Elementarna matematika - Skraćeno