Prijava

Primajte informacije od UM TK

* obavezan unos

Pretraživanje

BH TELECOM

Obavještenje za polaznike Škole matematike E-mail
Autor Administrator   
Nedjelja, 11 Listopad 2015 13:19
Podijeli

Dragi polaznici Škole matematike!

Pozivam sve vas koji ste se prijavili (a još nije kasno da se još poneko uključi) za Školu matematike da dođete u subotu na PMF u Tuzli, 17.10.2015. godine, s početkom u 10.00 sati, kada je planiran i prvi test. Test će biti općeg karaktera, pomoću kojeg ćemo procijeniti vaše trenutno znanje i vidjeti na šta se moramo fokusirati ubuduće u pripremama (to podrazumijeva osnovno matematičko znanje, a ne previše znanja takmičarskog nivoa). Napravit ćemo kategorije i prema tome praviti pripreme i zadatke. Ovi zadaci, trenutno postavljeni na stranici UM TK, su tu da vas malo za početak motiviraju u smislu: ako ih savladate, dobro i jeste i možete dalje napredovati; ako ih ne možete savladati, onda ste uvidjeli šta biste trebali znati nakon pohađanja Škole.

Dakle, ubuduće će zadaci za samostalan rad biti prilagođeni svakoj od kategorija i vi ćete vrlo brzo napredovati sa svojim znanjem. Testovi koje budete radili bit će dati u smislu da sami vidite koliko ste savladali u međuvremenu postavljene probleme, a zatim ćete imati analizu vaših rješenja, ideja (ali i grešaka kako ih ne biste činili ubuduće).

Naš je cilj da Školu pohađaju oni koji žele da svoje matematičko znanje unaprijede. To će morati raditi najviše samostalno, ali i uz našu pomoć i posebno pomoć svojih profesora i nastavnika. Dobro bi bilo ako bi i vaši profesori mogli doći u subotu, to bi baš bila dobra prilika da napravimo plan zajedničkog rada. Nama je posebno u interesu da nam školu pohađaju oni đaci koji bi kasnije upisali studij matematike na PMF u Tuzli.

Odmah na prvom susretu će vam predavači biti profesori i asistenti s PMF-a u Tuzli. Oni će vam pokušati što bolje približiti Matematiku, motivirati vas, za početak dati lakše zadatke da radite samostalno i postepeno te zahtjeve podizati na viši nivo. Vjerujemo da će biti i zabavno i izazovno za većinu od vas. Iz prve ruke ćete moći vidjeti čari i ljepotu matematike koje još niste vidjeli.

Nadam se da ćete se u subotu odazvati našem pozivu!
Lijepi pozdravi iz Udruženja matematičara TK i uposlenika na Odsjeku matematika PMF u Tuzli.

Predsjednik UM TK:
Prof. dr. Mehmed Nurkanović

 

comments