Prijava

Primajte informacije od UM TK

* obavezan unos

Pretraživanje

Federalno takmičenje iz matematike učenika osnovnih škola 2015/16. E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Utorak, 26 Travanj 2016 22:26
Podijeli

Federalno takmičenje iz matematike učenika osnovnih škola FBiH će se održati u subotu, 14. maja 2016. godine u Osmoj osnovnoj školi "Amer Ćenanović", Ilirska br. 2, Butmir, 71210 llidža.

Prema Pravilniku takmičenja kantonalne ekipe se sastoje od 3 do 5 učenika po jednom razredu. Broj takmičara koji čine sastav pojedine kantonalne ekipe je sljedeći:

  • Tuzlanski kanton, Kanton Sarajevo po 5x3=15 (takmičara);
  • Zeničko-dobojski kanton, Unsko-sanski kanton po 4x3=12 (takmičara);
  • Srednjobosanski kanton, Hercegovačko-neretvanski kanton, Kanton 10, Zapadnohercegovački kanton, Posavski kanton i Bosansko-podrinjski kanton po 3x3=9 (takmičara).

Prema Pravilniku takmičenja, na ovogodišnjem Federalnom prvenstvu mogu učestvovati i drugi takmičari koji su na kantonalnom takmičenju iz matematike osvojili 50% i više bodova ili tri takmičara koja su plasirana iza takmičara koji su obezbijedili učešće (a nemaju 50% osvojenih bodova) ako se za njih uplati kotizacija u iznosu od 50 KM po takmičaru, a također mogu učestvovati i svi ostali zainteresovani takmičari koji su ove godine učestvovali na kantonalnom takmičenju iz matematike ako se za njih uplati kotizacija u iznosu od 80 KM.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Kompletno obavještenje preuzmite u prilogu:

iconFederalno takmičenje iz matematike OŠ 2015/16

comments