Prijava

Primajte informacije od UM TK

* obavezan unos

Pretraživanje

BH TELECOM

51. Federalno prvenstvo iz matematike učenika osnovnih škola E-mail
Autor Mirnes   
Srijeda, 20 Travanj 2011 21:45
Podijeli
Perzijsko-bosanski koledž sa internatomU organizaciji Udruženja matematičara TK održat će se Pedeset i prvo takmičenje mladih matematičara Bosne i HercegovineFederalno prvenstvo učenika osnovnih škola, u subotu 14. maja 2011. godine na Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom, Lješevo, Ilijaš (iconKompletno obavjestenje).

Svečano otvaranje takmičenja je u 10.00 sati.

Takmičenje će se odvijati u tri kategorije:
- VII r devetogodišnjeg obr.  i VI r osmogodišnjeg obr.
- VIII r devetogodišnjeg obr. i VII r osmogodišnjeg obr.
- VIII r osmogodišnjeg obr.
Pravo učešća na takmičenju imaju svi učenici koji su se plasirali sa kantonalnih takmičenja (Sarajevski kanton, Tuzlanski kanton i ZE-DO kanton – 5 prvoplasiranih takmičara – maksimalno 7 ako dijele mjesta; ostali kantoni – 3 prvoplasirana takmičara), bez kotizacije.

Uz plaćanje kotizacije u iznosu od 40 KM, pravo učešća imaju i svi ostali takmičari koji ispunjavaju neki od sljedeća tri uvjeta:
a) zauzeli su neko od prvih 10 mjesta na kantonalnom takmičenju,
b) imali su 50% ili više osvojenih poena,
c) imali su prošle godine plasman na federalno takmičenje.

Kotizacija za učenike, može biti plaćena na dan održavanja takmičenja ili uplatom na račun Udruženja matematičara TK broj: 3383002261804115 (Unicredit Bank), ID broj: 4209854700007.

Svi takmičari moraju biti blagovremeno prijavljeni s osnovnim podacima (ime, prezime, razred, škola, mjesto, kategorija u kojoj se takmiči), a za učenike koji plaćaju kotizaciju obavezno je navesti i taj podatak. Prijave slati školi domaćinu putem faxa ili na mail adresu ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ) i Udruženju matematičara TK (na mail adresu Udruženja ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ).

Pedagoški zavodi su obavezni poslati liste takmičara koji su se direktno plasirali na Federalno takmičenje.

Za takmičare kojima treba obezbijediti prenoćište dan uoči takmičenja treba prilikom prijave navesti i taj podatak.

Za sve eventualne nejasnoće obratiti se predsjedniku Udruženja matematičara TK, prof. dr. Mehmedu Nurkanoviću (061 178 698 ili  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ).

Kontakt osoba škole domaćina: Sead Poturak, direktor.

Kontakt telefoni škole domaćina: Telefon 033 402 204; 033 428 820; 062 367 260, fax: Fax: 033 402 487.

Mapa škole domaćina:
comments