Prijava

Primajte informacije od UM TK

* obavezan unos

Pretraživanje

Vijesti


Seminar za nastavnike i profesore matematike u Fojnici 2017. E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Utorak, 13 Prosinac 2016 00:00
Podijeli

Udruženja matematičara u FBiH (UM TK, UM KS, UM USK, ''Algoritam''-Mostar) planiraju organizirati zajednički seminar za nastavnike i profesore matematike 13-14. januara 2017. godine u Fojnici.

Kompletno obavještenje u PDF-u možete preuzeti na linku ispod.

Osnovni podaci o Seminaru:
Mjesto održavanja; Fojnica
Vrijeme (period): 13. i 14. januar 2017. godine
Izlaganja: 6-8 izlaganja (3-4 dnevno) iz različitih oblasti matematike i metodike nastave matematike (poč. u 09.30h)
Predavači: Eminentni stručnjaci iz matematike (uglavnom univerzitetski profesori) - detaljnije o ovome početkom naredne godine
Zabava: Drugog dana (naveče) predviđeno je zajedničko druženje uz muziku (''spektakl decenije'')


Registracija
U skladu s ponudom koju smo dobili od domaćina (REUMAL) iz Fojnice (v. prilog s kompletnim cjenovnikom, koji je s evidentnim popustom) dužni smo dostaviti spiskove učesnika seminara do 28.12.2016. godine, te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se blagovremeno prijave popunjavanjem obrasca koji se nalazi na linku, zaključno sa 25.12.2016. godine, kako bi prijavljeni učesnici mogli blagovremeno izvršiti uplate kotizacije (v. objašnjenje ispod), a mi kao organizatori  na vrijeme mogli izvršiti registraciju prijavljenih učesnika kod domaćina do 28.12.2013. godine.

Plaćanje kotizacije:
Za uspješnu organizaciju seminara potrebno je da se registruje minimalno 50 učesnika.  Ako bude dovoljan broj zainteresiranjih učesnika, o čemu ćete biti obaviješteni nakon isteka period registracije, tj. 26.12.2016, svi učesnici koji su se prijavili preko navedenog linka trebaju uplatiti kotizaciju na žiro račun Udruženja matematičara Kantona Sarajevo broj: 1610000156600012 otvoren kod Raiffeisen banke dd Sarajevo (sa naznakom ''Uplata kotizacije za Seminar uz matematike'') zaključno sa 27.12.2016 godine i to:

 • ako je učesnik član nekog od udruženja matematičara u FBiH (UM TK, UM KS, UM USK, ''Algoritam''-Mostar) i izmirio je obaveze uplate članarine za 2016. godinu -  kotizacija je 10KM
 • ako učesnik nije član nijednog od udruženja matematičara u FBiH (UM TK, UM KS, UM USK, ''Algoritam''- Mostar) ili nije izmirio obavezu uplate članarine za 2016. godinu, kotizacija je 30KM

Samo prijavljeni učesnici koji budu uplatili kotizaciju bit će registrirani za smještaj kod domaćina i dobit će certifikat o učešću na seminaru.

 
Iranska geometrijska olimpijada 2016 E-mail
Autor Administrator   
Utorak, 06 Rujan 2016 03:36
Podijeli

 

Iranska geometrijska olimpijada (IGO) će se održati u četvrtak, 8.9.2016. godine sa početkom u 9 sati. Takmičenje se može raditi na PMF-u u Sarajevu, na PMF-u u Tuzli i na PMF-u u Banjoj Luci.

Na takmičenju će biti 5 zadataka od kojih svaki nosi 8 bodova. Vrijeme za izradu zadataka je 4 i po sata.

Takmičenje će se održati u tri kategorije i to:

 • elementarna, 8. i 9. razredi (tu može doći i neko mlađi ako želi);
 • srednja grupa, 1. i 2. razredi;
 • napredna grupa, 3. i 4. razredi.

Nadamo se što većem odzivu učenika kao i da će naši učenici ponoviti odlične rezultate od prošle godine.

Takmičari moraju doći na vrijeme na PMF u Tuzli, uč. 205, najkasnije u 08.45h, jer takmičenje mora početi u svim mjestima u isto vrijeme.

 
Federalno takmičenje iz matematike učenika osnovnih škola 2015/16. E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Utorak, 26 Travanj 2016 22:26
Podijeli

Federalno takmičenje iz matematike učenika osnovnih škola FBiH će se održati u subotu, 14. maja 2016. godine u Osmoj osnovnoj školi "Amer Ćenanović", Ilirska br. 2, Butmir, 71210 llidža.

Prema Pravilniku takmičenja kantonalne ekipe se sastoje od 3 do 5 učenika po jednom razredu. Broj takmičara koji čine sastav pojedine kantonalne ekipe je sljedeći:

 • Tuzlanski kanton, Kanton Sarajevo po 5x3=15 (takmičara);
 • Zeničko-dobojski kanton, Unsko-sanski kanton po 4x3=12 (takmičara);
 • Srednjobosanski kanton, Hercegovačko-neretvanski kanton, Kanton 10, Zapadnohercegovački kanton, Posavski kanton i Bosansko-podrinjski kanton po 3x3=9 (takmičara).

Prema Pravilniku takmičenja, na ovogodišnjem Federalnom prvenstvu mogu učestvovati i drugi takmičari koji su na kantonalnom takmičenju iz matematike osvojili 50% i više bodova ili tri takmičara koja su plasirana iza takmičara koji su obezbijedili učešće (a nemaju 50% osvojenih bodova) ako se za njih uplati kotizacija u iznosu od 50 KM po takmičaru, a također mogu učestvovati i svi ostali zainteresovani takmičari koji su ove godine učestvovali na kantonalnom takmičenju iz matematike ako se za njih uplati kotizacija u iznosu od 80 KM.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Kompletno obavještenje preuzmite u prilogu:

iconFederalno takmičenje iz matematike OŠ 2015/16

 
Održano Federalno takmičenje iz matematike učenika srednjih škola 2016. E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 21:52
Podijeli

Rezultati Federalnog takmičenja iz matematike učenika srednjih škola održanog 23.04.2016. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu:

iconFederalno takmičenje SŠ 2016 (Bilten).

Azur Đonlagić je osvojio prvo mjesto u trećim razredima. Kompletne rezultate pogledajte na linku: Rezultati.

Galeriju slika možete pogledati na linku: Slike.

 
Federalno takmičenje iz matematike učenika srednjih škola 2015/16. E-mail
Autor Administrator   
Petak, 08 Travanj 2016 20:59
Podijeli

Federalno takmičenje iz matematike učenika srednjih škola FBiH će se održati u subotu, 23. aprila 2016. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, sa početkom u 11:00 sati.

Broj takmičara koji čine sastav pojedine kantonalne ekipe je sljedeći:

 • Tuzlanski kanton, Kanton Sarajevo po 5x4=20 (takmičara);
 • Zeničko-dobojski kanton, Unsko-sanski kanton po 4x4=16 (takmičara);
 • Srednjobosanski kanton, Hercegovačko-neretvanski kanton, Kanton 10, Zapadnohercegovački kanton, Posavski kanton i Bosansko-podrinjski kanton po 3x4=12 (takmičara).

Prema Pravilniku takmičenja, na ovogodišnjem Federalnom takmičenju mogu učestvovati i drugi takmičari koji su na kantonalnom takmičenju iz matematike osvojili 50% i više bodova ili tri takmičara koja su plasirana iza takmičara koji su obezbijedili učešće (a nemaju 50% osvojenih bodova) ako se za njih uplati kotizacija u iznosu od 50 KM po takmičaru , a također mogu učestvovati i svi ostali zainteresovani takmičari koji su ove godine učestvovali na kantonalnom takmičenju iz matematike ako se za njih uplati kotizacija u iznosu od 80 KM.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Kompletno obavještenje preuzmite u prilogu:

iconFederalno takmičenje iz matematike 2015/16

 
Obezbjeđene nagrade za najuspješnije polaznike Škole matematike E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Četvrtak, 12 Studeni 2015 10:51
Podijeli

Udruženje matematičara TK je dogvorilo zajednički projekat sa fondacijom ''Proljeće''. Riječ je o organiziranju tri pripremna takmičenja (po razredima) za polaznike Škole matematike: u novembru (28.11.), decembru i februaru. Fondacija ''Proljeće'' će obezbijediti novčane nagrade za najuspješnije takmičare na svakom od ova tri pripremna takmičenja i to:

 • 200 KM (za 1. mjesto)
 • 100 KM (za 2. mjesto)
 • 50 KM (za 3. mjesto)
 • 30 KM (za 4. mjesto)
 • 20 KM (za 5. mjesto)

Ove nagrade su za svaki razred posebno.

Maksimalan broj učesnika je 60 i moraju biti polaznici Škole matematike. Trenutno Školu pohađa oko 40 takmičara i oni automatski imaju pravo učešća na ovim takmičenjima. Stoga pozivamo nove zainteresirane učenike da se prijave za Školu matematike (koja se mora redovno pohađati), a ukoliko se prijavi veći broj, odlučivat će komisija UM TK o tome ko će dobiti status polaznika Škole (najveći utjecaj će imati rezultati s takmičenja iz prethodnih godina).

Prijaviti se treba putem privatne poruke naše facebook stranice. Pošaljite poruku otvaranjem ovog linka: UMTK facebook stranica.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

Stranica 2 od 5