Prijava

Primajte informacije od UM TK

* obavezan unos

Pretraživanje

BH TELECOM

Aktivnosti
Aktivnosti Udruženja matematičara Tuzlanskog kantona

Škola matematika 2015/16. E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Ponedjeljak, 21 Rujan 2015 22:13
Podijeli

UDRUŽENJE MATEMATIČARA TK i u ovoj školskoj 2015/16. godini organizira "Školu matematike" (za učenike srednjih škola s područja TK), koja će imati nešto drugačiji metod rada nego prije. Naime, sastanci će biti jednom mjesečno, kada bi se radio test i vršila analiza rezultata i rješenja.U međuvremenu Škola bi radila on-line, pri čemu bi učesnici dobijali materijale za pripremu zajedno s određenim brojem problema. Pismeni test bi se odnosio na pripreme u toku prethodnog mjeseca. Nešto intenzivnije druženje bi bilo u određenim periodima (raspust i blizina takmičenja).

U download sekciji "Škola matematike" imate posebnu kategorija "Škola matematike 2015/16" u kojoj će biti materijali za preuzimanje.

Rješenja zadataka za samostalan rad šaljite na email adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

U tu svrhu potrebno je da se do kraja septembra prijave zainteresirani učesnici. Molio bih da to urade oni koji oni koji zaista žele da neprekidno rade i budu prisutni na svim susretima (a ne kao do sada da pojedinci dolaze kad im je volja).

Prijaviti se treba putem privatne poruke naše facebook stranice. Pošaljite poruku otvaranjem ovog linka: UMTK facebook stranica.

Predsjednik UM TK
Prof. dr. Mehmed Nurkanović

 
Iranska geometrijska olimpijada E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Utorak, 01 Rujan 2015 11:28
Podijeli

Iranska geometrijska olimpijada će se održati u četvrtak, 3. septembra 2015. godine. Takmičenje počinje u 9 sati, a radi se 4 sata i 30 minuta.

U BiH će se takmičenje uporedo održavati u 3 grada: Tuzla, Sarajevo i Banja Luka.

U Tuzli će se takmičenje održati na PMF-u, Odsjek Matematika (učionice br. 204, 205).

Postoje 3 kategorije, prva kategorija su 8. i 9. razredi, druga 1. i 2., dok su treća 3. i 4. razredi. Najbolja 4 rada iz svake kategorije idu na međunarodno takmičenje.

 
Rezultati kantonalnog takmičenja iz matematike učenika srednjih škola 2015 E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Subota, 18 Travanj 2015 00:00
Podijeli

Rezultati Kantonalnog takmičenja iz matematike učenika srednjih škola sa područja TK održanog 18.04.2015. godine u Kalesiji.

Plasmani učenika: icon Plasmani učenika

Zadatke sa rješenjima možete preuzeti na linku: iconKantonalno takmičenje SŠ 2015.

 
Održan dvodnevni seminar za nastavnike i profesore matematike u Fojnici E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Petak, 23 Siječanj 2015 22:54
Podijeli

Udruženje matematičara TK održalo je dvodnevni seminar u periodu 21-23. januara 2015. godine,  u hotelu "Reumal" u Fojnici u kojem je učestvovalo preko 100 nastavnika i profesora matematike iz Bosne i Hercegovine.

Teme seminara su bile matematičke struke, metodike i metodičke prakse u nastavi matematike, primjene računara (softvera) u nastavi, te iz popularne matematike.

Materijale sa seminara možete preuzeti na linku Materijali sa seminara ili direktno na linkovima ispod teksta.

 
Dvodnevni seminar za nastavnike i profesore matematike u Fojnici E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Utorak, 09 Prosinac 2014 11:19
Podijeli

Udruženje matematičara TK planira organizaciju zimskog seminara za nastavnike i profesore matematike iz Bosne i Hercegovine u periodu 21-23. januara u Fojnici ("Reumal"). Seminar bi trajao dva dana s početkom 22. januara (dolazak u popodnevnim satima dan ranije i odlazak trećeg dana popodne, tj. drugog dana seminara). Cijena dva puna pansiona je po osobi 89 KM u 1/2 ili 1/3 sobama (detaljnije se može vidjeti u priloženoj ponudi od strane ''Reumala''), a visina kotizacije za učešće na seminaru je simboličnih 10 KM (svaki učesnik dobija uvjerenje o učešću na seminaru).

Za učesnike seminara iz Tuzle polazak autobusom za Fojnicu je u srijedu, 21.01.2015. u 12 sati sa parkinga ispred Omege u Tuzli. Autobus na ovoj relaciji (Tuzla-Fojnica) prolazi kroz Gračanicu, Doboj i Zenicu, tako da učesnici iz ostalih mjesta mogu planirati isti prevoz na vrijeme.

Teme i predavači: iconProgram Seminara

Više...
 
Škola matematike 2014/15 E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Ponedjeljak, 22 Rujan 2014 19:00
Podijeli

SPISAK UČENIKA KOJI SU STEKLI PRAVO UČEŠĆA U ''ŠKOLI MATEMATIKE''

''Škola matematike'' počinje s radom u subotu, 27.09.2014. godine.

Otvaranje je u 10.00 na Pririodno-matematičkom fakultetu u Tuzli (učionica 204 ili 205). Molimo sve polaznike (o tome pročitajte prethodne obavijesti na fb stranici Udruženje matematičara TK i na web stranici www.umtk.info) da stignu na vrijeme.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » > Kraj >>

Stranica 3 od 9